Sivut

sunnuntai 23. syyskuuta 2018

10 kokemusta Berliinistä

Do diin. Alkaa olla reissun jälkeinen flunssanpoikanen selätetty ja arkeen palattu. Eiku ainiin. Olin lomalla vaan kaks päivää ja palasin suoraan neljän tunnin partiokokoukseen. Et arkeen palaaminen hoitu melko tehokkaasti jo siinä. Mutta hyvä reissu oli! Kokosin tähän vielä kymmenen kokemusta meijän reissulta, jotka mulle jäi päällimäisenä mieleen:

1. Reissuun kuuluu väärän ruoan tilaaminen, eiks jeh? No mä hoidin sen jo tyylikkäästi Suomen puolella ja suomen kielellä. Fail.

2. Ei eksytty kertaakaan metrolla (miten on ees mahollista?)

3. Sauerkraut ja currywurst on skeidaa. Sauerkaut vielä enemmän. Onneks iskä syö vaikka mätiä hauensilmiä, niin sille kelpas hapankaalit sun muut mun tilaamat möhnät.

4. Metrotunnelissa on kuuma, vaikka ulkona ois ”vaan” about 20 astetta. Miksei metrokuolemista uutisoida hellekeleillä enempää? Eiks ihmiset oikeesti kuole sinne.

5. Tegelin lentokentällä on aika pirun toimiva taksisysteemi. Jono oli varmaan 200 metriä, mut koomattiin silti siinä vaan joku 15min ehkä.

6. Näin tinosauruksen luurangon. Oke, en jaksanu lukee niitä englanninkielisiä infotauluja, et en tiiä oliks se aito. Anyway magee oli ja samoin koko luonnontieleellisen museon (?) anti.

7. Ihmiset tykkäs 1800-1900 -luvilla retkeillä juhlamkamoissa. Ainakin Wanderlust-näyttelyn maalausten perusteella. Ite en ehkä ygösenä valitsis vanhaa ylppärimekkoa Alppivaellukselle.

8. Saksalaiset ei osaa englantia. Tai tosi harva osaa. Ei tyyliin ees tarjoilijat. Ja kun mä sanon ettei osaa, niin se tarkottaa ettei osaa. Sanaakaan.

9. Tempelhofin hylätty lentokenttä tuntu ihan Saharalta. Tai ainakin siellä oli kuivaa, tasasta ja autiota.  Saharassa tosin ei vissiin oo ruohoa ja siellä on niitä hiekkakumpuja. No anyway, karu mesta oli.

10. Berliinin muuri on ohut! Oikeesti. Jotain ehkä 30-40 senttiä paksu. Luulin et se ois ollu ainaki metrin. Hämmentävää.

All in all, kannattaa käydä Berliinissä, jos vaan koskaan tulee mahollisuus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti