Sivut

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Sairaalan plussat

Tulevaa siirtoa aatellen nyt ois ehkä optimi hetki koota sairaalan positiivisia puolia ylös. Koska onhan niitäkin kaikkien huonojen ohella. Voin sit kaiken harmituksen keskellä koittaa nauttia näistä. Nyt on muuten senkin puolesta hyvä ajankohta, et viimesimmästä osastojaksosta olevat muistikuvat on alkanu saada jo himmeet kultareunukset.

Pyykinpesu

Eipä tarvii juurikaan pestä pyykkiä. Sairaalan ah niin ihanat pinkit kuteet heitetään likasena vaan roskiin (tai no roskiksen näköseen pesupussiin) ja uudet tilalle kaapista. Helppo homma. Alusvaatteiden ja muiden omien vaatteiden pesusta huolehtii todennäkösesti pesupalvelu Äiti.

Ruoka

Vaikka se automaattisesti huoneeseen tulevan ruoan ajatteleminen saa olon tälläkin hetkellä huonoks, niin voi tästä löytää positiivistakin. Esimerkiks toiveruokalistan pinaattikeitto (jota muuten söin viimeks viis päivää putkeen), nakit ja ranskikset sekä mannapuuro on todettu syömäkelposiks. Lisäks välipalakärryssä on yksiä hyviä keksejä ja jäätelöä. Ja pähkinän makunen sellanen ruokavalioo täydentävä patukka on kanssa hyvä!

Ruokaa ei myöskään tarvii ite valmistaa, eikä käydä ruokakaupassa. Tietenkään. Eikä tiskata, hallelujah! Sen kun vaan sanot hoitajille mitä tekee mieli, niin ne tuo. Ja jos ei sairaalasta löydy, niin onneks ihanat läheiset ja ystävät voi toimia kuriireina. Arvostan sitä enemmän ku uskottekaan.

Siivoominen

Siis millon viimeks ei oo tarvinnu siivota omia sotkujaan? Päiväkodissa? Okei, myönnetään, saatan vieläkin murustaa pöydälle porukoilla, ilman et ite ees noteeraan asiaa ja jälkeenpäin joku pyyhkii jäljet. Eli ehkä en edelleenkään aina siivoo ite, heh. Mut tosiaan, sairaalassa ei paljon tartte välittää, jos tulee pientä sotkua, kun laitoshuoltaja tulee kumminkin kerran päivässä sinne riehumaan mopin ja rätin kanssa. Mut jos mä nyt jonkun mehutölkin kaataisin lattialle, niin totta kai antaisin ite ensiapua jollain paperilla sille lätäkölle. Ihan avuttomaks en ala.

Ja hei, lakanatkin vaihdetaan muutaman päivän välein! Itehän muistan vaihtaa ne ehkä kerran puolessa vuodessa, krhmm...

Kaikki on käden ulottuvilla

Eipä oikeestaan tartte kovinkaan montaa askelta ottaa, niin on vessassa, jääkaapilla tai sängyssä. Ja jos jotain tarvii huoneen ulkopuolelta, voi hoitajalta aina pyytää, jos ei ite pysty hakemaan. Paitsi että mulla on kyllä joku henkinen ongelma siinä hoitajakutsun painamisessa. Mietin aina et voinks mä painaa. Pärjäisinks sittenkin ilman? Onks niillä kiire? Jos ootankin siihen et joku tulee? Sit oon just painamassa, mut aivot rupee käymään tätä kysymyslistaa aina vaan uudelleen ja uudelleen läpi. Joskus päädyn painamaan, joskus en.

Näkymät

Sanoisin et seiskakerroksesta näkyy aika hyvin ympäri Turkua. Riippuu tietty vähän huoneen sijainnista mut pääosin aika makeet maisemat on kyllä. Laajemmat kun kotona.

Netti

T-sairaalassa vierailijaverkko toimii ainakin ihan älyttömän hyvin. Mulla on kotona vaan puhelin, josta jaan netin sillon kun käytän konetta. Jakamisen seurauksena pelkään kyllä aina tulipaloa, kun kännykkä hohkaa kuumana kun mikäkin makkarahiillos.


Pitäsköhän tässä huolestua kun näitä plussia listatessa tulikin mieleen melkeen kaikkiin kohtin myös miinuksia? Esimerkiks sairaalan pesuaineen haju, se ettei saa ite valmistaa omia lempiruokiaan, ja se et kaikki on ärsyttävän lähellä. Niiden neljän seinän sisällä. Ja myös, et maisemat on hyvät, mut et ite ei pääse sinne maisemaan. Ehkä tää ei ollukkaan ihan niin loistokas idea, mitä alun perin aattelin. Damn. No, yritys hyvä kymmenen.


4 kommenttia:

  1. Lisää hyviä puolia:
    Saat yhden hengen huoneen, joten voit katsoa televisiosta sitä kanavaa, mistä tulee vähiten tylsää ja häiritsevää ohjelmaa (hyväähän sieltä ei tule). Huonona puolena on juttukaverin puute.

    Sänky on aika hienosti säädeltävä. Kunhan ei jalkopää nouse niin paljoa, että pää menee polvien väliin. Sängyn huonona puolena on sen materiaali, se on hiostava. Lakanat on pakkokin vaihtaa muutaman päivän välein, kun muuten ne lahoavat nihkeän hikisinä.

    Maisema on kiva, mutta ei se ole kivaa, kun ei sitä voi jakaa kenenkään kanssa. Jäätelö on hyvää kun yksin syö, mutta mikään muu ei oikein yksin niin kivaa olekaan.

    ja yksi hyvä puoli on rauha tehdä töitä. Ei ne hoitajat kamalasti moiti, kun näpyttelee tietokonetta. Eihän ne huomaa, että se on töitä.

    VastaaPoista
  2. Jep, löytyyhän niitä hyviä ja huonoja puolia vielä paljon lisääkin.

    VastaaPoista
  3. Pro tip: jos sänky hiostaa, kannattaa ottaa oma sijauspatja ja tyyny mukaan.

    VastaaPoista
  4. Viimeyönä koitin ekaa kertaa survoa tollasen täkin lakanan alle. Toimi, ei tullut ällö selkähiki :D Toimii siis myös vähemmän pro-kastin välineillä!

    VastaaPoista