Sivut

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ajatuksia

Oon aatellu viimeaikoina kaikenlaista. Muun muassa sellasta et sit kun oon terve, niin järkkäisin jonkun hyväntekeväisyystapahtuman tai jonkun, ja sitte lahjoittaisin ne tuotot tonne osastolle. Pitäis kyllä ehkä ekana selvittää et miten toi niinkun käytännössä onnistuu kun en mä yksityishenkilönä voi oikeen rahaa alkaa keräämään. Jos niin teen, ni yhtäkkiä huomaankin et istun jossain vankilassa ja rahat meni sen siliän tien. Heippa vaan.

Haluisin kerätä kans lastenosastolle rahaa, mut täytyy kattoa mitä saan aikaseks. Lapsilla on kyllä ilmeisesti enemmän kaikkia kummeja ja muuta tukitoimintaa, mikä on ihan ymmärrettävää. Mut oon aatellu, et tuolla aikuisten puolella sairastaa joidenkin lasten vanhempia. Jonkun äiti tai jonkun isä on siellä vakavasti sairaana. Siks haluisin auttaa myös aikuisia potilaita. Musta tuntuu et ne välillä unohdetaan.

Eilen multa kysyttiin et haluisinko kirjottaa lääkärilehteen potilaan näkökulmasta. Siellä on ilmeisesti sellanen palsta mihin potilaat saa kirjottaa. Ihan siistiä päästä kertomaan omista ajatuksista ja raapustamaan juttua potilaan näkökulmasta.Toivottavasti mun jutut kiinnostaa. Ettei oo sitten ihan floppi.

Palauttelin tänään lentopallotaitoja muistiin muutamaan otteeseen. Pompottelin kivikovaa ja repaleista lentistä pihalla. Aurinko paisto ja maailma haisi koirankakalta. Käsissä tuntu et teki hihalyöntejä parin vuoden tauon jälkeen. Käsivarret helotti vaaleenpunasina vaiks oli toppatakki päällä. Ihan hyvin oli taidot hallussa. Vielä kun sais luvan kanssa nostaa kädet pään yläpuolelle niin olis kiva. Ai vitsi ku kaipaan hikiliikuntaa!

Suattaapi olla, että otan lentiksen messiin osastolle.







2 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa, ovatko lapsileukemiapotilaat lasten osastolla vai siellä samalla hematologian osastolla? Minä ajattelin jossain vaiheessa, että sinne voisi kerätä legoja. Ne voi pestä kuumassa, jos on tarvit. Legoissa on lisäksi robottiosia ja vastaavia, joiden parissa aika kuluu pitkään.

    Vaikka lastenosastolle tai aikuisillekin kerättäisiin rahaa, sillä saatetaan ostaa jotain sellaista, mitä potilaat eivät välttämättä itse haluaisi. Olisi hyvä kysellä siellä potilailta, vaikka Karoliinalta, millä siellä saisi ajan kulumaan paremmin.

    Läppäri tai pari olisi muuten hyvä, mutta niitä on erittäin vaikea desinfioida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsileukemiapotilaat on lasten hematologisella U-sairaalassa. Legot olis varmasti mieluisia jos vaan puhdistus läpäsee lääkärien kriteerit.

      Täällä on kuulemma hankittu ainakin telkkareita potilashuoneisiin lahjoitusrahoilla. Läppäreitäkin löytyy, muistaakseni. Täytynee miettiä mikä olis tarpeellista. Onneks on vasta ajatuksen tasolla tää, niin ehtii pohdiskella rauhassa :)

      Poista