Sivut

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ilmarinta

Eilinen ei menny ihan niinku Strömsössä. Ensin mut roudattiin kiireellä sinne supista vaihtamaan tulehdusriskin takia ja sitten illalla röntgenissä tajuttiin, että ne mun rinta- ja kylkikivut johtukin ilmarinnasta. Supiksen laitossa oli siis joku menny vähäsen mönkään ja keuhkojen ulkopuolelle oli tullu ilmapussi, joka paino ja painaa edelleen niitä melkosen kivuliaasti. Seisominen, makaaminen ja asennon vaihtaminen sattuu ihan kiitettävästi.

Yö meni oikeestaan aamua ootellessa. Kipulääkettä pyysin kahen tunnin välein mut jouduin niistä huolimatta nukkumaan puoli-istuvassa asennossa, kun makuuasennossa kivut oli sietämättömät. Tai no en mä kyllä oikeestaan juurikaan nukkunu kun lisäks mitattiin verenpainetta ja happisaturaatiota parin tunnin välein. Koita siinä sit torkkua. Ei kauheen hyvin onnannu.

Se ilmapussi on kuulemma kasvanu eilisestä kolminkertaseks, mut koska en ollu ollu aamulla syömättä ja trombbarit oli aika matalat, niin sitä ei voitu tyhjentää sitä ilmaa sieltä. Kukaan ei siis kertonu ettei saa syödä ja aamupala tuotiin suoraan nokan eteen. Huomenna katotaan kuulemma tilannetta uusiks. Toi ilmamäärä voi lähtee pois myös itestään, kun sitä on kuulemma niin vähän. Mut jos ei lähe niin sit se poistetaan.

Tän päivän oon nukkunu melkeen kokonaan. Siis sen mitä oon lääkkeiden napsimiselta ja syömiseltä kerenny. Ehkä tää jäätävä väsymys on jotain noiden kipulääkkeiden ja huonosti nukuttujen öiden sivuvaikutusta.

Alkuillasta päätettiin kanssa laittaa mulle happiviikset. Niiden pitäis jollain lailla edesauttaa sen ilman poistumista ja vähentää kipua. Vielä en oo suurempaa eroa huomannu. Nyt toivon vaan, et ens yö menee mukavammin ja et huomenna selkii mihin suuntaan toveri ilmarinta on kehittynyt.

Päivän positiivinen on se, etten oo huomannu ainakaan mitään merkittäviä sivuvaikutuksia tossa mun uudessa lääkkeessä. Mitä nyt pari kertaa meinasin yrjötä. Tiettekö kun just ennen oksennusta alkaa tulla sylkeä ihan sikana suuhun ja sellanen kylmähiki pukkaa. No mulle kävi tänään kaks kertaa justiinsa silleen ja molemmat ihan yhtäkkiä. Ei ollu ees mitenkään paha olo ennen niitä. Mut onneks selvisin vaan nieleskelemällä ja maisemien katselulla noista kerroista. Huh.

Joko saa mennä nukkumaan?

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti ilmarinta olisi poistunut itsestään tähän aamuun mennessä ja olisit saanut hiukan nukuttua. Olet sankari, hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista