Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2017

Lääkärin moka

Ei alotettukkaan tänään tän kuurin vikaa jaksoa. Mulle oli meinaan määrätty matalien neutrofiilien vuoks sellasta sienilääkettä, jolla voi olla jotain hermovaurioita aiheuttavia sivuvaikutuksia sytostaattejen kanssa. Well, great. Sienilääkkeet ei vaan oo mun juttu. Onneks ne sentään huomas ton kämmin ennen ku tiputus alotettiin. Nyt siirtyy hoito ainakin viikolla eteenpäin, et vältetään mahdolliset haittavaikutukset. Ehkä jopa kahdella. Turhauttaa. Haluisin vaan jo niin paljon siihen siirtoon. Ja kuntoon ja terveeks. Tää kaikki mulle heti nyt -asenne ei vaan sovi yhteen tän taudin kanssa.

No, nyt ei auta muu kun ootella. Tällä kertaa ei oo musta kiinni tää hoidon jatkuminen. Vähän pelottaa tämmöset siirtymät, mut ei kuulemma se leukemia kerkeä sieltä mihinkään tässä viikossa roihahtaa, vaikka kuurin jatko venyy. Pahoillaan ne oli itekkin, kun ei ollut yhteisvaikutuksia tarkistaneet huolellisemmin. Parhaansa ne kuitenkin koittaa, vaikka välillä ei mee ihan nappiin. Harvoin niiltä virheiltä itekkään työelämässä tai ylipäätään elämässä välttyy. Onneks en oo ikinä ollu sentään vastuussa kenenkään hengestä. Huh.

Odottamisen vois kyllä pian lisätä kiellettyjen sanojen listalle. Tulee melkeen huono olo pelkästä ajatuksesta et pitää odottaa. Kirottua touhua tällanen.


3 kommenttia:

  1. Moi jälleen! Tottakai tuollainen harmittaa. Ymmärrän hyvin. Mahtaako helpottaa yhtään jos kerron, että melko monille kuulemani mukaan osuu hoitoihin jotain vastaavaa kämmiä. Joillekin on annettu väärää sytostaattia, toisille väärä määrä lääkettä, lääketiputus on ollut liian nopea, tai jotain muuta vastaavaa. Jos viitsii/jaksaa, niin oman mielenrauhan vuoksi voi itse lukea esim.netistä lääkkeiden selosteet ja tsekata mahdollisesta hoitokaaviosta neliöiden mukaiset "suositellut" lääkeannostukset, niin sitten voi ehkä vähän pysyä kärryillä ja kysyä lääkäreiltä kun joku asia ihmetyttää.
    Tuollaisia "hoitotaukoja" tulee ilmeisesti myös monilla esim.sepsiksien takia.
    Tsemppiä!
    T: M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään vielä edelliseen viestiini, että potilaanhan ei tarvitse itse tietää lääkkeistä juuri mitään. Lääkärit ja hoitajat ovat niistä ja annostuksista vastuussa ja potilas tekee saamiensa ohjeiden mukaan ja kysyy tarvittaessa. Jotkut vain haluavat perehtyä siihen mitä mömmöjä kroppaan laitetaan,jne.
      T: M

      Poista
    2. Jep, sivuvaikutuksia oonkin lukenu, mut kaiken muun oon suosiolla jättäny ammattilaisten hoidettavaksi. Ja totta sekin, etten varmaan ole ainoa, jolle on näin käynyt :)

      Poista